Wiccanleac

Me man þæt bæd, þæt ic hwæthwugu writan sceolde be þam #wiccanleace þe in urum tide swa wide sie gebodod. La hwæt, ic ondette þæt ic ne understonde fullice þæt þæt man me bæd, for þam þe ic neom wicca, ond nat ic hwæðer galdorcræft sie nu ma þonne hit iu wæs. Ac man biddeð me þis butan twean for þam þe þæt is manna dom be Beowulfe, þæt ic hæðen sie ond þy galdere. Þæt is sceandlic fordom þe ic a þrowian sceal, þeah þe me onhagie þonne hit mine feondas afyrhte. No þy læs eom ic cristenmann hwonne man hit æt me acsie, gelice ond ælc oðer mann sie. Hwæt sceal ic þæs ma secgan? Se ælmihtiga scyppend geaf us agen willan, ond ic hine niote swa me selfan gefremige. Eom ic þy elles þonne ge beoð?

Nu þonne, wiccanleac is an wyrt hwitleace gelic, ac þeos galdorwyrt groweð on þære deorcestan stowe þæs wealdes, ond mon ne mæg hit næfre findan, butan hwonne se mona þurh wolcenþyrle on hire bleda scine. Gif mon hie seoðe ond æte mæge he ungesawen on þam cynesetle sittan. For hwy sceolde þis nu swa nidmicel wesan?


fram Beowulf Ecgþeowing, gewriten on þam .xxviij. blodmonað mmx ymbe 20:00
blog comments powered by Disqus